Személyi hitel GYES-re

2011. december 21., szerda

Nagyon fontos tudnivaló, hogy mely jövedelmek fogadhatóak el a személyi hitel igénylésénél. Mivel ez egy jövedelem alapú kölcsön, tehát ez szolgáltatja a biztosítékot a pénzintézetek számára, ezért fontos a fedezet milyensége. A gyermeke után járó ellátások, vagyis a GYES, GYED, TGYÁS, családi pótlék és anyasági támogatás nem minősül jövedelemnek. Mármint nem olyan, amelyet elfogadnak a bankok,

így GYES-re sem lehet személyi hitelt igényelni. Ennek oka, hogy ez, ahogy azt fentebb is olvashatja, a gyermeknek, a gyermek után jár, így az nem terhelhető.

Milyen jövedelem fogadható el?
A munkaviszonyból származó jövedelem, a fizetés, a nyugdíj, ezek az elfogadható jövedelmek. Ezeket az utolsó kéthavi folyószámla kivonattal, valamint 30 napnál nem régebbi Munkáltatói igazolással tud bizonyítani. Nyugdíjasok esetén az éves értesítőre, vállalkozóknak pedig az APEH által kiállított jövedelemigazolásra van szükség.
A hitel szabad felhasználású, tehát semmilyen elszámolási, számlabemutatási kötelezettsége nincs. Összege az igazolt jövedelem 5-6szorosa, adóstárs bevonásával 8-10szerese lehet. Futamideje 7-8 év, amely bankonként változhat. A 2010-ben életbe lépett módosítások ezt a szegmenset nem érintették, így továbbra is Forint (HUF), Euró (EUR), Svájci frank (CHF) alapon lehet személyi hitelt igényelni, de a svájci frank változása miatt elsősorban a forint és az euró alapú hitelt preferálják a pénzintézetek.

Ki igényelhet személyi kölcsönt?
A személyi hitelt 18 éven felül bárki igényelheti, 25 éves kor alatt azonban magasabb az elutasítási arány. A felső életkorhatár személyi hiteleknél 65 év. Az igénylő cselekvőképes és devizabelföldi magánszemély lehet.
A hitel igénylője nem szerepelhet a KHR/BAR listán, sem aktív, sem passzív státuszban. Amennyiben mégis szeretne személyi kölcsönt felvenni, csakis úgynevezett tiszta adós, vagyis olyan személy, aki nem szerepel ezen a listán, bevonásával sikerülhet.

Melyik konstrukció felel meg Önnek a leginkább?
A különböző ajánlatok között könnyű elveszni, ezért az Ön segítségére van a személyi hitelkalkulátor. 37 bank ajánlatából tud szétnézni, válogatni, így biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet. Kezelése egyszerű: mindössze a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének nagyságát kell megadnia, a kalkulátor pedig pár percen belül kiadja Önnek a várható törlesztő részlet nagyságát. E mellett több célra is használhatja a kalkulátort. Összehasonlíthatja az ajánlatokat, illetve kérhet előzetes hitelminősítést. Ez azért fontos lépés, mert így még a hiteligénylés előtt megtudja, hogy mekkora az az összeg, amelyet megkaphat.

Találja meg a legolcsóbb törlesztő részletet, kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Személyi kölcsön

4 év6 év
400.000 Ft10 111 Ft7 375 Ft
600.000 Ft15 167 Ft11 063 Ft
800.000 Ft20 223 Ft14 750 Ft
1 millió Ft25 278 Ft18 438 Ft
1.5 millió Ft37 918 Ft27 656 Ft
A feltüntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerülnek kiszámításra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljeskörű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek a Ptk. 6:44 § szerinti ajánlattételnek, a Bankárnet Kft. ajánlati kötöttségét kizárja.

Fórum

Személyi kölcsön „bárosoknak” és KHR listásoknak

Gyorskölcsön, gyorshitel igénylés információk

Kölcsön, jövedelemigazolás nélkül?

Személyi kölcsön kalkulátor

Ki igényelhet személyi kölcsönt?

Lakáshitelek

Szabad felhasználású hitel

Miért érdemes minket választani?

Hitelkiváltás

Szolgáltatásaink

Hasznos információk

Hitelszótár

APEH hivatalok

Adózási információk